01 9 / 2014

Hello!

Beberapa hari yang lalu, saya terlibat chit chat via messaging dengan teman saya yang tinggal di Jakarta. Dia bilang tentang sebuah coffee shop di Bandung yang menarik perhatiannya. Akhirnya, saya yang belum pernah mendengar coffee shop tersebut mencoba untuk menyambanginya.

Letaknya di Jalan Gandapura 61, Bandung. Menariknya dari tempat ini adalah minimnya penanda atau plang. Untuk orang yang gak familier dengan daerah ini, menemukan coffee shop ini bisa menjadi pekerjaan sulit (agak lebay sih saya, haha). Patokannya? Di kanan jalan Gandapura dari arah Jalan Riau, tidak jauh dari Tugu Pramuka.

Sesuai dengan nama coffee shop-nya, saya disambut dengan pintu berwarna biru. Cukup kecil jika dibandingkan dengan gerai Starbucks yang sudah buka di mall-mall besar. Kesan pertama? Saya suka sekali kesederhanaannya. Hal ini terlihat dari kursi-kursi yang dipakai pada area merokok yang terletak di luar.

Lampu kuning menyapa saya saat masuk ke dalam coffee shop ini. Well, benar-benar seperti ekspektasi saya. Hangat, seperti di rumah. Uniknya, dekorasi ruangan tidak ditata dengan neat, melainkan sedikit messy. Terlihat pada dinding-nya yang digambar dengan wajah wanita cantik.

Saat saya ke sana, ada 3 orang di dalam. Well, pas dengan saya yang sedang ingin merasakan sepi. Saya disambut oleh barista dan akhirnya saya memesan Mocha dan Smoked Beef Croissant. Latte art is a must ya sekarang? Hehehe.

Harganya kelihatan ya? Hahaha. Untuk harga sih standar ya menurut saya. Gak ada yang murah kalo dipikir-pikir :D Croissant-nya lupa saya foto karena saya lapar saat itu LOL. Mocha-nya? Suka banget!

Saya menghabiskan waktu selama kurang lebih satu jam. Sambil saya menulis di buku, suasana yang tenang membuat saya betah berlama-lama. Saran saya, bawa teman ngobrol yang asik!

Yang menarik lagi adalah bagaimana mereka menempatkan station untuk gula merah, gula putih, gula cair, tisu, bahkan air putih, saus sambal dan saus tomat untuk tamunya. Bisa ambil sendiri sesuka hati! Mungkin gak berbeda jauh dengan apa yang ada di Starbucks ya.

Dari coffee shop ini, saya paling suka spot station ini. Do you see Audrey Hepburn there? So classy!

Ada juga Natalie Portman yang dilukis dengan cantik.

Setelah kunjungan saya ke sini, saya tersadar kalau saya agak lelah dengan Starbucks. Mungkin karena Starbucks terlalu ramai kali ya? (apalagi di Ciwalk, BIP, dan PVJ). Mungkin saatnya bagi saya untuk merasakan coffee shop yang seperti ini. Memang sih, jatuhnya gak one stop place lagi.

Well, I definitely come again! Mereka buka dari jam 10 pagi sampai jam 10 malam. Dan ada kabar gembira! Mereka berencana buka lebih pagi untuk melayani sarapan dalam waktu dekat. Interesting, ya? :)

Can’t wait to bring my friends here!

01 9 / 2014

On Saturday, I got myself a nail polish! Never come up to my mind that finally I am attracted to this kind of stuff! I went to Toko Mahmud in Bandung, a place where you can find beauty product in interesting price! I guarantee you about this.
Well, using make up or beauty products is not always about being beautiful or pretty. It is about your confidence. Beside, being neat is another form of being polite, right?
So, the color on my nails is just cute, huh? :D

On Saturday, I got myself a nail polish! Never come up to my mind that finally I am attracted to this kind of stuff! I went to Toko Mahmud in Bandung, a place where you can find beauty product in interesting price! I guarantee you about this.

Well, using make up or beauty products is not always about being beautiful or pretty. It is about your confidence. Beside, being neat is another form of being polite, right?

So, the color on my nails is just cute, huh? :D

25 8 / 2014

Driving.

Alhamdulillah, one of my goals on 2014 has been achieved. Now, I mostly run my activities by car. I admit it is more comfortable to have a personal car than public transportation.

In the other hand, I feel my freedom while I drive. I take control of everything. The throttle, the brake, the gear, the steering wheel, even the songs I listen from my USB drive.

Being independent in responsibility. Since it’s our family’s, the car should be treated in a good way.

Okay, let’s go!

Driving.

Alhamdulillah, one of my goals on 2014 has been achieved. Now, I mostly run my activities by car. I admit it is more comfortable to have a personal car than public transportation.

In the other hand, I feel my freedom while I drive. I take control of everything. The throttle, the brake, the gear, the steering wheel, even the songs I listen from my USB drive.

Being independent in responsibility. Since it’s our family’s, the car should be treated in a good way.

Okay, let’s go!

11 8 / 2014

gudhakesa:

Love is probably the most underrated word in the history of English language, or maybe so as its translation in every other language, and history of that language itself.

The word “love” has been degraded in its use to its most shallow usage imaginable. I see more “love” as an excuse, not a responsibility. I see more “love” as vindication, not consequence.

The problem with it is because Love is highly commoditized. You’ve seen it in stories, books, movies, fantasies, and fairytales. Its deep root in our hard-wired brain made it possible to crawl into our subconscious mind without notice.

Love is an emotion. Everybody knows. What people don’t know is: when emotion is involved, it’s important for us to be able to associate the right human experience to the emotion itself. Love requires us to be able to assign the right human connection meaningful to the word itself before we could use it as an excuse.

Love is underrated because it is overused, even when association with the right human interaction isn’t there at the first place.

Love is more than just flowers and instant connections. Love is a responsibility. A consequence of series of actions. Not a prerequisite of instant understanding. Love isn’t a function of life-future-forecasting. It doesn’t guarantee happiness. Love isn’t happiness… Not even close.

Love is a tool of trumping adversity. And like any other tool, it require us to have the right skill and hard work to use it. But love is not an all-purpose tool. To use it as an all-purpose tool is like trying to use flour for every dish you want to cook. This is something that was most often forgotten. People go on with their lives, thinking that love could be the reason for them to do things: bad or good, stupid or smart. But in the end it was never really a good thing to hold on to. Love is elusive.

Love is selfish. It gives power more to yourself than to others. It taught YOU lessons, and made YOU able to learn things from YOUR own experiences. Never does this apply to other people. Love works more for you as an encouragement, and to others just like cocaine.

Love isn’t an excuse. It isn’t a reason. Love is an answer to some bigger riddle in life you need to solve first. So stop using it, or treating the word like it’s the answer to every questions you have in your life.

That’s so true. Maybe I don’t understand love at all.

20 7 / 2014

I tried something different this year during my birthday. I set my birthday date on my Facebook page days before so it can only seen by me. 

What for? Well, for many years since I’ve got my Facebook account, a lot of people congratulate me regard of this. It is not a surprise because eventually Facebook shows people who has their birthday on News Feed, so it is easy to find out. It doesn’t mean that I didn’t appreciate what they did or wished for me back then. However, it lacks of personal touch, IMHO. It is not special enough. So, I wanted to find out how it turned to be when there’s no notification from Facebook.

First wish came from my parents. They came to my bedroom and congratulate me. It happened in minutes because they were tired and also worried about waking up late for having sahoor.

During the day, I’ve got several messages wished me a happy birthday. From my brother who posted our old photo on Path, from my closest friends, my senior high school friends, etc. I have to admit that the number of people who congratulate me is lesser than before. Surprisingly, I am happier!

At least, I’ve got some prayers from people who really put a thought on my birthday. There were also unexpected people who give me a call toward it and you should know how heartwarming they are. :)

Well, I’ll keep doing it this way.

PS: I set back my birthday visibility on Facebook page. It doesn’t matter anymore, for a while :D

07 5 / 2014

"Let it go."

29 4 / 2014

bacon, egg, and toast cups ©

aduh, yummy banget iniii

(Source: knockingawesome, via prettyfoods)

23 4 / 2014

"Suddenly remember how sweet you were. It seems the good memories of you are more dominating. It’s a good thing, no?"

22 4 / 2014

Di saat teman-teman saya jam 6 pagi sudah harus di jalan menuju kantor, saya baru bangun dan menyiapkan sarapan roti dan teh untuk ayah ibu saya.

Di saat teman-teman saya merantau di lain pulau, saya masih berkesempatan untuk berkumpul dengan keluarga setiap hari.

Mungkin penghasilan saya gak seberapa dibanding teman-teman yang lain, tapi setidaknya saya gak mesti minta uang untuk memenuhi hasrat saya hura-hura atau sekedar membayar angkot saat bepergian.

Well, tampak nyaman hidup saya. 

However….

Saya butuh keluar untuk memenuhi panggilan jiwa yang ingin berpetualang. Bukan dalam artian harfiah. Kadang-kadang, keluar merupakan satu-satunya cara untuk mengenal dan mendorong diri sendiri. Dunia tidak hanya terbatas rumah atau kampung halaman.

Semoga rasa gelisah ini tidak pernah hilang oleh kenyamanan saya saat ini.

20 4 / 2014

Baru-baru ini, saya merefresh playlist lagu dengan The Beatles (tepatnya bukan merefresh sih, tapi mengganti). Awalnya, saya menonton Konser Tribute “The Beatles - The Night that Changed America”. Beberapa lagu yang diperdengarkan terasa sangat catchy di telinga. Akhirnya, saya mendapati diri saya sedang berseluncur di halaman Wikipedia yang membahas The Beatles dan lagu-lagu mereka. Ternyata pada masa itu, mereka semua ganteng sekali :D

George Harisson, Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon

Saya juga menonton salah satu film mereka, “A Hard Day’s Night” yang rilis tahun 1964. Mungkin karena saya menonton filmnya, saya jadi suka dengan lagu-lagu yang dinyanyikan di film tersebut. (FYI: film-nya agak aneh menurut saya, tapi cukup menghibur kok)

Rasanya, untuk saat ini, beberapa lagu yang saya sukai dan saya masukkan dalam playlist saat saya menyetir (saya sudah 4 hari menyetir lho, yeay!) adalah:

  1. If I Fell
  2. She Loves You
  3. All My Loving
  4. With A Little Help From My Friends
  5. I’m Happy Just To Dance With You
  6. I’ve Just Seen a Face

Masih ada sih lagu yang lain, tapi yang di atas untuk sementara ini menjadi top 6 saya.

Khusus untuk nomer 1 dan 6, saya suka sekali dengan liriknya. Selain liriknya yang sederhana, lagu-lagu tersebut sedikit menyentil kehidupan pribadi saya (hahaha). But it’s true, tough!

Nomer 1, If I Fell. If I give my heart to you // I must be sure // from the very start that you // would love me more than her. Lagu ini cocok sekali untuk mengawali hubungan baru. Can you feel the pain he had before? Hahaha. Melodinya juga simpel dan tentunya, catchy di telinga saya.

Nomer 6, I’ve Just Seen a Face. Sebenarnya saya mendengar ini saat menonton The Voice episode Blind Audition. Lagu ini dinyanyikan secara duet oleh Dawn and Hawkes. Kalau baca liriknya, rasanya ingin sekali suatu saat ada seseorang yang menyanyikan lagu ini tentang saya.  I’ve just seen a face // I can’t forget the time or place where we just meet // She’s just the girl for me // And want all the world to see we’ve met // mmm-mmm-mmm-m’mmm-mmm

Oldies ya? Tapi mendengarkan lagu The Beatles, saya dapat hint kalau you shouldn’t do much sometimes. Even a little action can affect so much like a punch.

It seems that I should listen another The Beatles’s song, yaa?